מי צריך מאמן אישי?

מטרתו של אימון אישי היא להקנות לאדם מסוים כלים ושיטות להצליח במטרותיו. הקואצ’ינג אשר קרנו עלתה בזמן האחרון במספר מדינות בעולם, ולא פסחה גם על ישראל הוא טרנד חדש יחסית. ישנן גישות שונות לאימון האישי, התחום נראה מתפתח וקרנו כעולה ולא נראה שהוא עתיד לעבור מהעולם בזמן הקרוב.
מאמן אישי בניגוד לפסיכולוג, לא ישוב על ספה ומהנהן, אלא מחפש דברים יותר פרקטיים. כך שמן הסתם, האנשים שיפנו למאמן אישי צריכים להיות במצב נפשי טוב יחסית ומתפקדים ברמה בסיסית לפחות. מה שגורם לקואצ’ינג להיות פופולארי בעיקר בקרב האוכלוסייה הנורמטיבית יחסית.

מה התועלת של אימון אישי

קואצ’ינג יכול לעזור יותר לאנשים שהאישיות שלהם מסתגלת לעולם הזה, פחות לאנשים שצריכים לעבור הסתגלות מחדש, או ארגון מחדש של האישיות.
זאת מכיוון שבתהליך האימון האישי עובדים עם מה שיש, לא מנסים לשנות את האדם.
כך למשל, מובטל צעיר שיושב בביתו בחוסר מעש, הקואצ’ר לא ינסה לברר מדוע הגיע למצב זה, אלא לנסות לשכנע אותו לעשות משהו עם עצמו, למשל ללמוד קורס ברמנים.
לסיכום, קואצ’ינג מיועד בעיקר לאנשים נורמטיביים יחסית ומטרתו לעבוד עם החומר הקיים ופחות ליצור שינוי או לשפץ את האישיות של האדם.

תפקידו של המאמן האישי

אימון אישי בניגוד לתחומים אחרים שצמחו בתוך האקדמיה, למשל פסיכולוגיה או רפואה- הוא תחום שאינו ברור, ומחולק לגישות שונות שכל אחת טוענת משהו אחר.
אין מאגר מידע מסודר בנוגע לכל תחומי האימון האישי וכל האסכולות שצמחו. מה שמביא את התחום למצב בו כל אחד יכול לפעול ביד חופשית יחסית. לדעת רבים תפקידו של המאמן האישי הוא לתמוך באדם, ולנסות לנתב אותו למצות את יכולתו ב100%.
לנסות ולחקור מה מביא אותו לחשוב בצורה שבה הוא חושב, ולהתנהג כמו שהוא מתנהג. המאמן האישי יכול לנסות לשנות את אורח החיים של האדם, תוך מתן המלצות שונות לגבי תפקודו של האדם. המטרה של המאמן האישי היא לעזור לאדם למצות את מלוא הפוטנציאל שקיים בו למעשה. הוא יכול לסייע בתחומים של הרזיה,התקדמות בעבודה, שיפור אסרטיביות ועוד רבים.. עם זאת, בתחומים כגון ריפוי ממחלות נפשיות, כמו סכיזופרניה אין האמן האישי יכול לסייע כל כך.